SPECIALISMEN

Relaxatie, verbinden en exploreren

Als coach volg ik al mijn leerervaringen uit verschillende (werk)gebieden om mensen te begeleiden in hun ontwikkeling.

Zo gebruik ik verschillende technieken om te komen tot relaxatie, verbinding en exploratie. Ik creëer rust en zelfbewustzijn in het ‘nu’ aan de hand van ontspanningsoefeningen en ademhalings- en bewustwordingstechnieken. Dit zoals vaak wordt gebruikt bij onder andere de Mindfulness. Om te komen tot de verbinding met de innerlijke ‘ik’, hanteer ik bijvoorbeeld de Gestalttherapie. Om terug te gaan naar ervaringen uit het verleden die inzicht geven in het gedrag van ‘nu’, volg ik tot slot de Transactionele Analyse.

COACH, FYSIOTHERAPEUT EN DOCENT

Voordat ik startte als coach, was ik al enige tijd werkzaam als fysiotherapeut in een groot opleidingsziekenhuis en als hogeschooldocent Fysiotherapie in combinatie met studieloopbaanbegeleiding.

Door mijn werk als fysiotherapeut kom ik dagelijks in contact met mensen die (helaas) om moeten gaan met fysieke beperkingen. Mijn fysiotherapeutische specialisaties liggen op het gebied van de geriatrie, cardiologie en neurologie. Samen met de patiënt werk ik aan het lichamelijk bewegen, waardoor zowel het psychisch welbevinden, als de zelfredzaamheid verbetert.

Als docent Fysiotherapie en studieloopbaanbegeleider ben ik daarnaast betrokken bij de professionele en persoonlijke ontwikkeling van studenten tijdens hun studie.

Op mijn beide werkplekken kreeg ik van collega’s, patiënten en studenten vaak te horen dat ik hen altijd op warme en positieve wijze benader als een verbindende inspirator. Dit leidde ertoe dat ik nieuwsgierig werd naar intermenselijke relaties en de invloed hiervan op elkaar.

In 2014 ben ik daarom gestart met de vooropleiding voor de Master in Executive Coaching aan de VU in Amsterdam. Van 2015 tot 2017 heb ik de officiële master gevolgd aan AMEC te Ashridge in Engeland. In mei 2018 mocht ik het internationaal geaccrediteerde MSc. diploma in ontvangst nemen, waardoor ik met trots nu de titel ‘Executive Coach’ draag.

Mijn leerervaring uit mijn studies, mijn werkervaring binnen mijn verschillende beroepen én mijn levenservaring als echtgenote, moeder, dochter en zus, neem ik mee in mijn coaching.

Cliëntgericht, diepgaand en praktisch

De stijl die ik toepas tijdens het coachen is cliëntgericht. Ik maak hierbij gebruik van mijn kennis en het persoonlijke contact binnen de coachsessie. Hierbij zijn de coachdoelen leidend.

Wie bij mij terecht kan? Ik coach zowel individueel, als in groepsverband. Particulieren en mensen uit de profit en non-profit sector kunnen beroep op mij doen voor coaching.

Als Executive Coach ben ik lid van de NOBCO en werk ik volgens de EGC. Klik hier voor een verklaring van de internationale ethische gedragscode.

Gaan wij samen ontdekken?